FILE ZA RUČAK

Sastojci- 2 filea (svinjetina) 
- 120-150gr prsuta(moze panceta,slaninica) 
nadjev 
- 30gr maslaca 
- 1 glavica lika 
- 50gr slanine 
- 2 cenja cesnjaka 
- 5 mariniranih maslina 
- 1 zlica pinjola 
- po 1 zlica vrhom puna,persuna,bosiljka,zalfije 
- 2 zlice senfa 
- zacini-po vasem izboru 
- 1casa(250ml)mrvica(svjeze pripremljeno) 
- 1jaje 
- 2 kisele jabuke 
PripremaFilete ocistiti,posusiti i razrezati po duzini kao sniclu(ne prerezati!)
Rastuci baticem za meso i premazati zacinima(sol,biber,.)

Na maslacu proprziti sitno sjeckani luk,slaninu,ohladite.

Dobro isjeckati svjeze listice persuna,zalfije,bosiljka,dodati preprzene pinjole,mrvice koje sami napravite od kruha( 1 dan starog),umuceno jaje i naravno ponovo dodate zacine.

K tome dodate ohladeni luk i slaninu i sve fino izmijesate da se sjedini i prozme,sada time premazete file i urolate kao rolat.

Umotate prsutu ili sta vec imate oko filea i stavite u lim za pecenje,
ali prvo slozite na snite izrezane kisele jabuke,pa file na njih;
odozgo stavite koji listic zalfije!!

Peci oko 35-40 minuta…nemojte prepeci jer ce biti suho !!

Od soka koje se iscjedi,napravite UMAK..
U manju serpu stavite sok,od pecenja,dodajte malo maslaca i malu zlicicu brasna,proprzite zalijte vinom,zacinite i pustite da se zgusne,procijedite i posluzite sa pecenjem!!


https://ruza123-cooking.blogspot.ba

Paypal donacija

Popularni postovi