HRSKAVO PEČENA PILETINA

ovo je jednostavno jelo, piletina bude hrskava i sočna…recept bez recepta….može i ovako…. zašto ne?
postupak:
  1. Batacima (cijelim, ne rastavljati na zabatak i batak) izvaditi kosti (koje iskoristiti za juhu)
  2. Začiniti po želji (sol, papar, limunov sok i maslinovo ulje)
  3. Ugrijati dobro tavu u kojoj će se peći (bez masnoće)
  4. Staviti batake na ugrijanu tavu s kožom na dole
  5. Izrezati od pek papira krug malo većeg promjera nego tava, nakvasiti ga vodom i dobro ocijediti (kao krpu)
  6. Preko mesa staviti taj papir, na to neko opterećenje ( npr. teću u kokoj je voda)
  7. Peći sa strane kože 15 minuta
  8. Okrenuti na drugu stranu, opteretiti ponovno i peći još 7 minuta.
  9. I gotovo (može se malo vratiti na stranu kože još minutica) !!!!
  10. Poslužiti uz salatu ili prilog po želji.

Paypal donacija

Popularni postovi