JUNETINA S POVRĆEM NA STARINSKI NAČIN
Za 6 osoba potrebno je:
1 kg junećeg mesa narezanog na kocke, 6-8 krompira sa crvenom korom, 2 šargarepe, 1 četvrtina tikve, 2 paškanata, 1 glavica crnog luka, 4 kašike vinskog sirćeta, 2 kašike smeđeg šećera, 2 lovorova lista, 1 grančica timijana, 8 dl goveđe supe, 3 zrna karanfilčića, 4 kašike brašna, 6 kašika vode, ulje, so i biber.
Očistite krompir, šargarepe, tikvu, paškanat i crni luk i iseckajte na kocke približno jednake veličine i stavite u šerpu. U tiganju zagrejte 6 kašika ulja, dodajte meso, dinstajte dok ne porumeni sa svih strana i potom sipajte preko povrća. U tiganj dolijte sirće, dodajte šećer, zagrejte do ključanja, promešajte drvenom kašikom dok se masnoća sa dna tiganja ne rastopi, pa prelijte preko mesa. U šerpu sa mesom i povrćem dodajte lovorov list, timijan, karanfilčić i supu. Posolite i pobiberite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi 150-180 minuta. Na kraju, rastvorite brašno u hladnoj vodi, sipajte u čorbu, promešajte i kuvajte još 10-15 minuta.
(Novosti)
1 kg junećeg mesa narezanog na kocke, 6-8 krompira sa crvenom korom, 2 šargarepe, 1 četvrtina tikve, 2 paškanata, 1 glavica crnog luka, 4 kašike vinskog sirćeta, 2 kašike smeđeg šećera, 2 lovorova lista, 1 grančica timijana, 8 dl goveđe supe, 3 zrna karanfilčića, 4 kašike brašna, 6 kašika vode, ulje, so i biber.
Očistite krompir, šargarepe, tikvu, paškanat i crni luk i iseckajte na kocke približno jednake veličine i stavite u šerpu. U tiganju zagrejte 6 kašika ulja, dodajte meso, dinstajte dok ne porumeni sa svih strana i potom sipajte preko povrća. U tiganj dolijte sirće, dodajte šećer, zagrejte do ključanja, promešajte drvenom kašikom dok se masnoća sa dna tiganja ne rastopi, pa prelijte preko mesa. U šerpu sa mesom i povrćem dodajte lovorov list, timijan, karanfilčić i supu. Posolite i pobiberite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi 150-180 minuta. Na kraju, rastvorite brašno u hladnoj vodi, sipajte u čorbu, promešajte i kuvajte još 10-15 minuta.
(Novosti)