LOVAČKI GULAŠ SA KOBASICAMA
Potrebne namirnice:
- Zlatiborac srpska kobasica (0,3 kg)
- Zlatiborac gril kobasica (0,3 kg)
- Hot gril kobasica (0,3 kg)
- Delikates viršla (0,2 kg)
- Delikates slanina (0,2 kg)
- Mast (0,05 kg)
- Crveni luk (0,5 kg)
- Bijeli luk (0,05 kg)
- Fond (supa) (0,5 lit)
- Aleva paprika (0,03 kg)
- Senf (0,03 kg)
- Brašno (0,05 kg)
- Začini
- Maslac (0,05 kg)
- Njoke (0,4 kg)
- Šeri paradajz (0,1 kg)
- Bosiljak svježi (0,01 kg)
Način pripreme:
Crveni luk sitno isjeckati i pržiti dok ne omekša. U luk dodamo slaninu isječenu na kockice,
kobasice isječene na kolutove (svaku kobasicu malo drugačje isjeći). Dodati senf i dobro izmiješati.
Pržiti pet minuta, dodati alevu papriku i brašno, promiješati i zaliti supom. Ostavimo da se dinsta još 10 minuta dok se okusi ne sjedine (po potrebi dodati začine po želji).
Pred kraj dinstanja dodamo viršle isječene na manje komade. Kuvane njoke zagrijemo na maslacu, dotjeramo ukus i serviramo uz gulaš od kobasica. Dekorišemo paradajzom i začinskim biljem.