MLJEVENO MESO S POVRĆEM U BIJELOM UMAKU

Isprobajte ovaj recept i uživajte u finom, kremastom okusu. Priprema je zapravo vrlo jednostavna, meso i prilog imat ćete na jednom mjestu, a jelo je zaista vrlo ukusno.

Sastojci:

    ▪ 35 dag miješanog mljevenog mesa
    ▪ 1 struk poriluka
    ▪ 4 veća krumpira
    ▪ 1 velika ili 2 manje mrkve
    ▪ 2 dl mlijeka
    ▪ 2 dl jogurta
    ▪ 2 jušne žlice mekog brašna
    ▪ 4 žlice ribanog parmezana
    ▪ ulje, maslac, papar, sol i peršin

Priprema:

  1. Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice (kao za francusku salatu), te skuhati u slanoj vodi.
  2. Poriluk dobro oprati pod tekućom vodom, izrezati sitno i bijeli dio kao i zeleni (do granice dok je svježe zelen) i popržiti na malo ulja. Kad je poriluk omekšao, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i popapriti.
  3. Na maslacu popržiti brašno, doliti mlijeko i žustro miješati da se ne stvore grudice. Čim smjesa zagusti, skloniti s vatre, umiješati jogurt, posoliti i popapriti.
  4. U vatrostalnu posudu ( ili po želji neku drugu koja može u pećnicu) staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso s porilukom te sve preliti bijelim umakom. Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posipati isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.
  5. Zapeći u prethodno ugrijanoj pećnici nekih 15-tak minuta da jelo dobije koricu.

Izvor: Umag-0280/coolinarika.com

Paypal donacija

Popularni postovi