MLJEVENO MESO S POVRĆEM U BIJELOM UMAKU
Isprobajte ovaj recept i uživajte u finom, kremastom okusu. Priprema je zapravo vrlo jednostavna, meso i prilog imat ćete na jednom mjestu, a jelo je zaista vrlo ukusno.
Sastojci:
35 dag miješanog mljevenog mesa
1 struk poriluka
4 veća krumpira
1 velika ili 2 manje mrkve
2 dl mlijeka
2 dl jogurta
2 jušne žlice mekog brašna
4 žlice ribanog parmezana
ulje, maslac, papar, sol i peršin
1 struk poriluka
4 veća krumpira
1 velika ili 2 manje mrkve
2 dl mlijeka
2 dl jogurta
2 jušne žlice mekog brašna
4 žlice ribanog parmezana
ulje, maslac, papar, sol i peršin
Priprema:
- Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice (kao za francusku salatu), te skuhati u slanoj vodi.
- Poriluk dobro oprati pod tekućom vodom, izrezati sitno i bijeli dio kao i zeleni (do granice dok je svježe zelen) i popržiti na malo ulja. Kad je poriluk omekšao, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i popapriti.
- Na maslacu popržiti brašno, doliti mlijeko i žustro miješati da se ne stvore grudice. Čim smjesa zagusti, skloniti s vatre, umiješati jogurt, posoliti i popapriti.
- U vatrostalnu posudu ( ili po želji neku drugu koja može u pećnicu) staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso s porilukom te sve preliti bijelim umakom. Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posipati isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.
- Zapeći u prethodno ugrijanoj pećnici nekih 15-tak minuta da jelo dobije koricu.
Izvor: Umag-0280/coolinarika.com