ODRESCI U FINOM UMAKU OD SENFA
Sastojci (za 4 osobe):
- 60 dag odrezaka (8 srednje velikih),
- 5 dag maslaca,
- 2 žlice senfa,
- 1 čaša crnog vina,
- 0,2 l vrhnja za kuhanje (može i kiselo),
- malo soli mrvicu
Priprema:
Odreske (mogu biti od teletine ili biftek, ali u obzir dolazi i piletina, puretina, svinjetina…) potući batićem i posoli.
Pri tome primijeniti poznati trik – batićem udarati meso u plastičnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska, a i ne oštećuju se vlakna od mesa.
Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju lijepu boju. Kad su se popržili i s jedne i druge strane, stavite ih sa strane na tanjur, a u tavu u kojoj ste ih pržili dodajte senf, čašu crnog vina i kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.
Ako nemate crnog vina, može i bijelo, ali će se u tom slučaju dobiti svjetliji umak.
Promješajte mutilicom da se ujednači umak i vrati odreske natrag u tavu te pustite da još malo prokuha.
Dobije se jako fini umak.
Ovo je zaista sjajan recept, idealan! Kad stignu iznenadni gosti, dok oni popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu. Treba samo u rezervi imati šnicle u u zamrzivaču, najbolje pojedinalno zamrznute jer se tako brže mogu pripremiti.
Pri tome primijeniti poznati trik – batićem udarati meso u plastičnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska, a i ne oštećuju se vlakna od mesa.
Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju lijepu boju. Kad su se popržili i s jedne i druge strane, stavite ih sa strane na tanjur, a u tavu u kojoj ste ih pržili dodajte senf, čašu crnog vina i kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.
Ako nemate crnog vina, može i bijelo, ali će se u tom slučaju dobiti svjetliji umak.
Promješajte mutilicom da se ujednači umak i vrati odreske natrag u tavu te pustite da još malo prokuha.
Dobije se jako fini umak.
Ovo je zaista sjajan recept, idealan! Kad stignu iznenadni gosti, dok oni popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu. Treba samo u rezervi imati šnicle u u zamrzivaču, najbolje pojedinalno zamrznute jer se tako brže mogu pripremiti.
Izvor: Coolinarika.com