PILETINA NA MEDITERANSKI NAČIN
- pile izrezano na komade
- 1 kapulu (luk) izrezanu na polumjesece
- 1 svežnjić začinskog bilja (timijan, lovorov list, bosiljak, ruzmarin,…)
- oko 400 g zrelije rajčice, oguljene i izrezane na sitno (ili konzervu sjeckane rajčice, pelata,…)
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 10 – tak crnih maslina, malo zgnječenih
- 1 čaša bijelog vina
- 4 češnja češnjaka, sitno narezana
- nasjeckanog prešina
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
- piletinu posoliti i popapriti, ulje ugrijati u većoj tavi pa piletinu dobro ispeći sa svih strana (raditi od dvaputa ako je manja tava), pržiti je oko 10 minuta..
- izvaditi piletinu i držati je na toplom, na isto ulje dodati kapulu i pirjati je oko minute miješajući…dodati vino i svežnjić začinskog bilja, miješati i pirajti dak se vino ne reducira na pola..dodati rajčice, koncentrat rajčice, masline i kuhati oko 3 – 5 minuta na jačoj vatri mješajući stalno.
- vratiti piletinu u tavu, izmiješati, poklopiti i kuhati 15 minuta ili dok se piletina ne skuha..
- pomijašati bijeli luk i peršin i i posuti po gotovom jelu…služiti vruće
* možete poslužiti samo ili s nekim prilogom (krumpir, pasta, riža, ili ….)
U slast!