PIRJANA TELETINA SA ŠAMPINJONIMA
Probajte najpoznatije švicarsko jelo
Ovo se jelo originalno zove Zurich Geschnetzeltes i poslužuje se s röstima. Ovo najpoznatije švicarsko jelo zadovoljit će sve ljubitelje teletine u kremastom umaku.
Sastojci (za 4 osobe):
- 600 g teletine od buta
- 300 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 50 g maslaca
- 100 ml bijelog vina
- 1 žlica Vegete
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žličice gussnela (gustina)
Priprema:
- Teletinu narežite na kocke, a luk sitno nasjeckajte.
- Na maslacu popecite narezano meso, dodajte luk i zajedno pirjajte pet minuta.
- Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu, pa nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje vodom oko 30 minuta.
- Kada meso omekša, dodajte vino, Gussnel razmućen u malo vode i vrhnje za kuhanje.
- Poslužite s popečcima od krumpira (rösti) i sve ukrasite nasjeckanim peršinom.
Savjet:
Jelo možete obogatiti i suhim vrganjima koje ste prethodno namočili.
Jelo možete obogatiti i suhim vrganjima koje ste prethodno namočili.
Izvor: Coolinarika.com