PUNJENA PILETINA

Sastojci
- 4 batka sa nadbatkom 

nadjev 
- 30gr maslaca +30gr extra(ili ulje) 
- 1glavica luka 
- 1/2 zelene paprike 
- 1/2 crvene paprike 
- 250gr tikvica 
- 1 solja(250ml)mrvica 
- 1jaje 
- 2zlice parmezana 
- soli,bibera-po potrebi 



premaz 

- 1/2 zlicice senfa u prahu 
- 1 zlica senfa(za mazanje) 
1 zlica ulja 

Umak 
- 2zlice brasna 
- 3dcl vode 
- 1dcl bijelog vina 
- 1zlicica paradajz pirea 
- 1zlicica worchester sosa 
- 1zlica Vegete 

Priprema

Piletinu ocistiti i oprati,pa
posusiti papirnim ubrusom.

Na maslacu poprziti luk,izrezan
na sitne kockice,dodati papriku
isto tako isjecenu.
Sve prziti uz stalno mijesanje,dok ne “uvene”.

Tada narendati tikvicu i jos malo prziti.
Dodati soli i bibera-po ukusu.

Pretresti u zdjelu i pustiti da se prohladi.
Uprohladeno dodati jaje,mrvice i sir.
Tom mjesavinom puniti piletinu.

Svakom komadu piletine podignutu kozicu sa prstima
(paziti da se krajevi ne otvore!)

ugurati nadjev i sloziti u posudu u kojoj ce se peci.
To isto uraditi sa preostalom piletinom.

Tako pripremljenu piletinu premazati sa mjesavinom
senfa i ulja.

Ugrijati 30 gr maslaca i vrelim preliti piletinu.
Staviti u rernu i peci oko 40 minuta na 190c.

UMAK
Utavi na suho poprziti brasno,da porumeni.
Lagano sipati toplu vodu i mijesati jer ce se 
umak poceti zgusnjavati.

Dodati vino, paradajz sos,worchester sos
Vegete,soli i bibera ako je potrebno.

Umak sluziti uz piletinu..

i naravno,puuno sezonske salate i po zelji,tko sta voli da pije !!!


https://ruza123-cooking.blogspot.ba

Paypal donacija

Popularni postovi