PUREĆI KARABATAK SA CRVENIM LUKOM

Fino, ukusno, izdašno… Ručak za prave sladokusce!

  • 1 pureći karabatak,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 ravna kašičica mljevenog bijelog bibera,
  • 1 kašičica majčine dušice,
  • 1 kašika suhog peršuna,
  • 2 kašike ulja,
  • 3 glavice crvenog luka,
  • 4 kašike bijelog vina
  • Priprema:
    Pomiješajte sve začine i utrljajte mješavinu u karabatak. Ostavite da odstoji pola sata. U nauljenu posudu stavite karabatak, poklopite i pecite u rerni na 250 C 15 minuta, zatim smanjite na 200C i pecite još 30 minuta.
    Dodajte bijelo vino, prelite karabatak sa saftom i pored njega stavite luk isječen na četvrtine. Pecite još 15 minuta.
    Ukupno vrijeme pečenja 1 sat.
    Služite sa kuhanom rižom, povrćem ili salatom po izboru.

    Paypal donacija

    Popularni postovi