RIBLJI PAPRIKAŠ OD BAKALARA

Sastojci:
1200 gr fileta svježeg bakalara, može i škarpina
600 gr luka
2 veće mrkve
2 žlice koncentrata rajčice
4 česna češnjka
1 žličica ljute crvene paprike
2 žlice slatke crvene paprike
1 dl rajčice pasirane
1 korijen peršina
1 komadić celera
kosani peršin
1-2 dl bijelog vina
papar u zrnu
1 žličica vegete pikant ili čilija po ukusu
2 lista lovora
sol
Priprema:
izdinstajte luk, lagano posolite
dodajte ostalo naribano ili sitno nasjeckano povrće, i dinstajte dok ne omekša
dodajte crvenu papriku i pasiranu rajčicu, te lovor i promješajte
podlijte vodom i kuhajte temeljac dok se ne raskuha po ukusu …
dodajte ribu nasječenu na zalogaje, dolijte vode dok ne prelije sastojke cca 2 l
dodajte kosani češnjak i kosani peršin te vino
još začinite po ukusu (ljutina i sol)
kuhajte 20-25 min i pustite da se odmori 1/2 h
obavezan huuuu kuhara na kraju u kotlić
Posluživanje:
Servirati se može sa širokim rezancima, žgancima, a čak se mogu ukuhati “nokleci”

Paypal donacija

Popularni postovi