RIŽOTO S GLJIVAMA I KOMADIĆIMA BIFTEKA

Sastojci:
  • 1 narezan luk
  • 2 velike kašike maslinovog ulja
  • 200 g bifteka
  • 450 g gljiva po izboru
  • 350 g riže
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 25 g putera
  • 3 velike kašike svježe naribanog parmezana
Priprema:
  1. U velikoj tavi na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovom ulju kroz 15 minuta, sve dok ne bude mekan i karameliziran. Pojačajte vatru i dodajte biftek isjeckan na kockice, a zatim dodajte i gljive. Miješajte dok sve ne bude isprženo.
  2. Dodajte rižu i kuhajte miješajući minutu, sve dok riža ne bude obložena uljem. Dodajte vino i konstantno miješajte, sve dok se vino skoro cijelo ne apsorbira. Za to vrijeme neka se lagano kuha povrtni temeljac.
  3. Dodajte 50 ml povrtnog temeljca u rižu. Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac ovim načinom, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i riža ne omekša.
  4. Maknite s vatre, umiješajte puter i parmezan, te poslužite vruće.

Paypal donacija

Popularni postovi