RIŽOTO S GLJIVAMA I KOMADIĆIMA BIFTEKA
- 1 narezan luk
- 2 velike kašike maslinovog ulja
- 200 g bifteka
- 450 g gljiva po izboru
- 350 g riže
- 150 ml suhog bijelog vina
- 1 l povrtnog temeljca
- 25 g putera
- 3 velike kašike svježe naribanog parmezana
Priprema:
- U velikoj tavi na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovom ulju kroz 15 minuta, sve dok ne bude mekan i karameliziran. Pojačajte vatru i dodajte biftek isjeckan na kockice, a zatim dodajte i gljive. Miješajte dok sve ne bude isprženo.
- Dodajte rižu i kuhajte miješajući minutu, sve dok riža ne bude obložena uljem. Dodajte vino i konstantno miješajte, sve dok se vino skoro cijelo ne apsorbira. Za to vrijeme neka se lagano kuha povrtni temeljac.
- Dodajte 50 ml povrtnog temeljca u rižu. Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac ovim načinom, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i riža ne omekša.
- Maknite s vatre, umiješajte puter i parmezan, te poslužite vruće.