SOTIRANE TIKVICE SA SENFOM I ZAČINIMA
Evo kako ćete pripremiti brze i ukusne tikvice malo drugačijeg okusa. U pripremi ovog jednostavnog i zdravog jela možete varirati začinske trave.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 veće tikvice
- 1 žlica senfa
- 1/2 svežnjića koriandera
- 1/2 žličice kumina
- sol
- papar
- ulje
Priprema:
1. Operite tikvice i izrežite ih na štapiće. Štapiće stavite u zdjelu, posolite, dodajte senf i kumin i pažljivo izmiješajte kako bi se kumin i senf dobro rasporedili po svim tikvicama.
2. Zagrijete ulje i na jačoj vatri popržite tikvice dok ne dobiju zlatno žutu boju. (Maksimalno 10 minuta)
3. Prije serviranja dodajte izrezane listiće koriandera. Umjesto korijandera možete koristiti i peršin.
4. Poslužite toplo.
2. Zagrijete ulje i na jačoj vatri popržite tikvice dok ne dobiju zlatno žutu boju. (Maksimalno 10 minuta)
3. Prije serviranja dodajte izrezane listiće koriandera. Umjesto korijandera možete koristiti i peršin.
4. Poslužite toplo.
Po originalnom francuskom receptu pripremila Verica Lukić