ŠPAGETE SA SIROM I MLJEVENIM MESOM
Potrebno je
3oo g Špageta Podravka
350 g mljevenog mesa
3-4 kašike paradajz sosa
1/2 dl ulja
100 g krem sira
100 g kisele pavlake
100 g feta sira
100 g tvrdog, topivog sira
po potrebi sol, biber, lovorov list, suhi bosiljak
3oo g Špageta Podravka
350 g mljevenog mesa
3-4 kašike paradajz sosa
1/2 dl ulja
100 g krem sira
100 g kisele pavlake
100 g feta sira
100 g tvrdog, topivog sira
po potrebi sol, biber, lovorov list, suhi bosiljak
Priprema 1.Na zagrijanom ulju dinstati meso, dodati začine po potrebi, so, biber. Dinstati 10-ak minuta pa dodati paradajz sos, kad prokrčka malo sipati 1/2 dl tople vode. Ubaciti lovorov list i po želji bosiljak, izmiješati i skloniti sa vatre.
2.Špagete skuvati u slanoj vodi, ocijediti ih i staviti u posudu za pečenje premazanu sa malo ulja
3. Izmiješati krem sir i pavlaku pa izmiješati sa špagetama
4.dodati izmrvljen feta sir
5.preliti mljevenim mesom
6.preko mesa narendati tvrdi sir
7.Zapeći u rerni zagrijanoj na 200 C
kucnecarolije