SVINJSKI FILE SA SENFOM
Za 4 osobe potrebno je:
600 g svinjskog filea, 60 g zrnastog (dižonskog) senfa, 2 dl pileće supe, 1,5 dl krem pavlake za kuvanje, 3 kašike pinjola, 3 kašike osušenog seckanog crnog luka, 1 kašičica seckanog timijana, ulje, so i biber.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko ispecite svinjski file sa svih strana. Potom smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta. U činiji pomešajte senf, pileću supu, krem pavlaku, sušeni crni luk i timijan, posolite i pobiberite, pa sipajte preko mesa. Dodajte pinjole i ostavite da se krčka dok svinjski file potpuno ne omekša. Poslužite uz bareno povrće.
(Novosti)
600 g svinjskog filea, 60 g zrnastog (dižonskog) senfa, 2 dl pileće supe, 1,5 dl krem pavlake za kuvanje, 3 kašike pinjola, 3 kašike osušenog seckanog crnog luka, 1 kašičica seckanog timijana, ulje, so i biber.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko ispecite svinjski file sa svih strana. Potom smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta. U činiji pomešajte senf, pileću supu, krem pavlaku, sušeni crni luk i timijan, posolite i pobiberite, pa sipajte preko mesa. Dodajte pinjole i ostavite da se krčka dok svinjski file potpuno ne omekša. Poslužite uz bareno povrće.
(Novosti)