Preskoči na glavni sadržaj
VARIVO OD LEĆE I SLANUTKA
- 250 g leće
- 200-250 g slanutka
- 1 luk, 4-5 mrkvi, 1-2 režnja češnjaka
- Začini: sol, papar, vegeta i crvena paprika
- Slanutak i leću potrebno je namakati tijekom noći u odvojenim posudama, s dvostruko više vode. Prije kuhanja ih ocijedimo i dobro isperemo.
- Prvi korak je očistiti mrkvu i luk te ih nasjeckati na kockice, a zatim mrkvu dinstati na ulju dok ne omekša. Tada dodajemo luk i miješamo dok on ne požuti.
- Sljedeći korak je dodavanje slanutka i leće te sve prelijemo vodom dok sastojci nisu pokriveni s 2 cm vode iznad. Dodajte sol i poklopite na 30 minuta kako bi se sve ukuhalo.
- U međuvremenu napravimo zapršku na češnjaku po prethodnim uputama, dodamo je varivu uz željene začine i sve kuhamo još 10-15 minuta.