ZAPEČENE TORTILJE
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 100 g luka
- 400 g teletine
- 100 g svježe zelene paprike
- 150 g svježe crvene paprike
- 1 chilli papričica
- 1 goveđi temeljac
- 1 limenka crvenog graha (240 g)
- 100 g kukuruza šećerca
- 300 ml pasiranog paradajza
- so, biber
- 8 komada gotovih tortilja
- 150 g sira (edamer)
Priprema:
- Na ulju propržite nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte meso isjeckano na kockice, kratko propržite, dodajte na kockice narezanu papriku i narezanu papričicu. Prelijte vodom i umiješajte temeljac, te nastavite dinstati.
- Na kraju dodajte ocijeđeni grah i kukuruz šećerac. Dodajte nekoliko kašika pasiranog paradajza, te lagano posolite i pobiberite.
- Na svaku tortilju stavite dvije kašike nadjeva, pospite naribanim sirom i urolajte.
- Tortilje posložite u nauljenu posudu za pečenje, prelijte pasiranim paradajzom i pospite preostalim sirom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15-ak minuta.
- Zapečene tortilje poslužite sa salatom.