ZAPEČENE TORTILJE

Sastojci:
  • 3 kašike ulja
  • 100 g luka
  • 400 g teletine
  • 100 g svježe zelene paprike
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 1 chilli papričica
  • 1 goveđi temeljac
  • 1 limenka crvenog graha (240 g)
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • so, biber
  • 8 komada gotovih tortilja
  • 150 g sira (edamer)

Priprema:
  1. Na ulju propržite nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte meso isjeckano na kockice, kratko propržite, dodajte na kockice narezanu papriku i narezanu papričicu. Prelijte vodom i umiješajte temeljac, te nastavite dinstati.
  2. Na kraju dodajte ocijeđeni grah i kukuruz šećerac. Dodajte nekoliko kašika pasiranog paradajza, te lagano posolite i pobiberite.
  3. Na svaku tortilju stavite dvije kašike nadjeva, pospite naribanim sirom i urolajte.
  4. Tortilje posložite u nauljenu posudu za pečenje, prelijte pasiranim paradajzom i pospite preostalim sirom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15-ak minuta.
  5. Zapečene tortilje poslužite sa salatom.

Paypal donacija

Popularni postovi