GRČKA PILETINA PUNJENA TIKVICAMA,RAJČICOM I FETA SIROM
Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.
Još ako joj dodate zdrave namirnice poput tikvica i rajčice, možete računati na zdrav i jako ukusan obrok. Isprobajte recept već danas!
Potrebni sastojci:
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 1 žličica nasjeckanog kopra
- 1 žličica narezanog peršina
- 1 manja glavica crvenog lika, nasjeckana
- 2 režnja češnjaka, nasjeckati
- sol, papar
- 1 rajčica narezana na tanke ploškice
- 2 veća komada pilećih prsa bez kože
- 1 tikvica, oguljena i narezana na kolutove
- 2 limuna, narezana na kolutove
- 1 šalica namrvljenog feta sira
- 1 šalica namrvljene Mozzarelle
- Upute za pripremu:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, uzmite pileća prsa i zarežite svako 5 puta kako bi mogli puniti
- U posudi pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna, kopar, peršin i češnjak.
- Prelijte preko piletine, začinite paprom i solju.
- Prsa napunite tikvicom, rajčicom, limunom i lukom
- Posipajte Mozzarellom i fetom.
- Pecite u pećnici otprilike 25 minuta. Poslužite toplo.