JUNETINA NA MAĐARSKI

Ako volite finu, dobro začinjenu hranu..
Poslužite uz pire, tjesteninu, rižu, njoke ili palentu, te kiselo vrhnje ako vam odgovara. I uz neku salatu...

Sastojci:

  •  70 dag junećih odrezaka,
  •  10 dag suhe slanine,
  •  1/2 kg (crvenog) luka,
  •  4-5 češnja češnjaka,
  •  2 žličice mljevene crvene slatke paprike,
  •  1/2 žličice mljevene crvene ljute paprike,
  •  malo čilija i peprencinija,
  •  limunova korica,
  •  1/2 zelene paprike na sitno narezana,
  •  1-2 paradajza ili pelati iz konterve ili,
  •  2 žlice koncentrata paradajza iz tube,
  •  2 dl bijelog vina,
  •  1 govedska kocka za juhu,
  •  malo natur vegete,
  •  malo maslaca i maslinova ulja,
  •  papra malo i soli skoro da i ne treba ali probajte da li je treba,
  •  listovi peršina i celera,
  •  lovorov list
  • Priprema:
    1. Odreske potući u vrećici da se ne oštete vlakna. Posoliti mrvicu i na maslacu prepržiti cca 5 min sa svake strane, s tim da se s jedne malo pobrašne i s te strane ih prvo treba prepeći.
    2. Prepržiti i sitno narezanu slaninu.
    3. Staviti odreske i preprženu slaninu sa strane, a u posudu (tavu, padelu...) u kojoj su prženi dodati još 1 žlicu maslinova ulja, luk narezan na listiće ili sitno kosan nožem, pa i staviti da se dinsta. Posoliti, dodati malo šećera i smanjiti vatru.
    4. Vratiti meso u posudu, dodati protisnuti češnjak i 2 žličice crvene mljevene slatke paprike. Promiješajte i kratko prokuhajte.
    5. Zatim dodajte zelenu papriku narezanu na sitne kockice, 2 žlice koncentrata rajčice, usitnjeni paradajz svježi ili pelate iz konzerve, 2-3 dl goveđe juhe koju ste prethodno pripremili od kocke za juhu i lovorov list, vegetu natur, vino i sve ostale navedene sastojke.
    6. Ako je potrebno, doliti i malo vode jer tijekom kuhanja se ukuha, a ako je rijetko zgusniti sa malo brašna ili krušnim mrvicama.
    7. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte pokriveno dok meso skroz ne omekša (cca 1h i 30 min). Povremeno promiješajte, te dosolite ako treba i popaprite po ukusu.
    8. Prije posluživanja pospite sjeckanim peršinom.

    Izvor: coolinarka.com
  • http://www.volimkuhati.com 

Paypal donacija

Popularni postovi