NEOPISIVO FINO PILE U MARINADI OD NARANČE I MEDA
U marinadi od naranče i meda pile postaje hrskavo i sočno, a najbolja je od svega korica puna soka od pečenja koja se jede prstima do zadnjeg slasnog komadića...
Sastojci za marinirano pile:
2 žlice meda
2 žlice maslinovog ulja + za češnjak
1/2 žličice dimljene mljevene paprike
žličica chillija
sol i papar
pile (oko 1800 g)
grančica ružmarina
limun
sok 2 naranče
naranča
glavica češnjaka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C .
2. U posudi pomiješajte med, maslinovo ulje, sok limuna i naranči, sol, papar, chilli i dimljenu papriku pa dobro premažite pile, ali ostavite žlicu marinade za kasnije.
2 žlice meda
2 žlice maslinovog ulja + za češnjak
1/2 žličice dimljene mljevene paprike
žličica chillija
sol i papar
pile (oko 1800 g)
grančica ružmarina
limun
sok 2 naranče
naranča
glavica češnjaka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C .
2. U posudi pomiješajte med, maslinovo ulje, sok limuna i naranči, sol, papar, chilli i dimljenu papriku pa dobro premažite pile, ali ostavite žlicu marinade za kasnije.
2. U unutrašnjost pileta stavite ružmarin i oguljenu naranču.
3. Glavici češnjaka odrežite vrh, nakapajte je maslinovim uljem pa omotajte folijom ili papirom za pečenje.
4. Stavite pile u posudu za pečenje, a lopticu češnjaka stavite na dno pećnice pa pecite oko 30 minuta.
5. Ponovno premažite pile i pecite dok ne postane hrskavo i sočno, još oko 45 minuta.
6. Pustite pile da odstoji oko deset minuta prije vađenja iz pećnice, a češnjak istisnite iz češnjeva i poslužite uz meso.
Savjet: Pile možete poslužiti s kuhanom rižom ili zapečenim povrćem s krumpirom.