PILEĆE ROLICE KAO U NAJFINIJIM RESTORANIMA
Ručak koji će oduševiti celu vašu porodicu.
SASTOJCI:
- 1 kom pilećeg belog mesa
- 200 g šunke
- 200 g tvrdog sira
Za bešamel:
- 4 šoljice ulja
- 4 šoljice brašna
- 0,5 l meka
- začini: muškatni oraščic, so, peršun
- 2 velike šoljice kiselog mleka
PRIPREMA:
Pileće meso odstranite od kostiju i isecite na tanke šnite. One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljajte po dve. Stavite sir, šunku pa piletinu. Zarolajte u rolice i poredjajte u vatrostalnu činiju.
Bešamel:
Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mleka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo mleko pa dobro izmešajte. Prelijte preko rolnica i pecite na 200oC oko 30 minuta. Gotove rolnice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crveni pirinač (pirinač sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.
Izvor: e-recepti.net