PILETINA S RIŽOM IZ PEĆNICE

Svježa paprika, rajčica i fini začini naglašavaju okus ovog jela
Piletina s rižom specijalitet je koji ovaj put stiže ravno iz pećnice. Društvo mu prave svježa paprika i rajčica te fini začini, kako bi naglasili njegov okus. Poslužite uz salatu i bijelo vino.

Sastojci (za 4 osobe):


  •  3-4 žlice ulja,
  •  800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa),
  •  2 žličice Vegete,
  •  150 g luka,
  •  250 g svježe rajčice,
  •  300 g svježe paprike,
  •  500 ml vode,
  •  1 povrtna kocka za juhu,
  •  350 g riže,
  •  100 ml pasirane rajčice,
  •  1 žlica nasjeckanog peršina
  • Priprema:


    1. Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta.
    2. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto.
    3. Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte. Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta.
    4. U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.
    5. Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki.
    6. Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
    7. Pečenu rižu pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplu uz zelenu salatu.

    Savjet:
    Tijekom pirjanja povrću možete dodati narezane tikvice i nasjeckani češnjak.

    Izvor: coolinarika.com

Paypal donacija

Popularni postovi