REBARCA NA AMERIČKI NAČIN

Jedno od najpopularnijih jela u Americi su svakako svinjska rebarca u sosu. U principu, spremanje rebaraca nije komplikovano, a tajna se krije u sosu koji se koristi. Ovo jelo može savršeno za nedeljni ručak, goste ili bilo koju priliku kada vam se prijede nešto pikantnije.

Sos za rebarca na američki način

Ovaj recept nam je prepustila ljubazna dama koja drži jedan bistro u NY – i sa sigurnošću vam možemo reći – S A V R Š E N je! 
Sastojci za sos:
  • 2 supene kašike kečapa
  • 2 supene kašike meda
  • 2 supene kašike crnog vina
  • 2 supene kašike soja sosa
  • 2 izrendana čena belog luka
  • 1 kašika senfa
  • po želji – ljuta paprika (ako želite posebno da začinite vaša rebarca)
  • malo bibera

Rebarca – priprema

Važno je da prilikom kupovine mesa, odaberete meso koje nije previše staro (ovo će vam produžiti vreme pečenja).
Rebarca dobro usolite, i ostavite da odstoje dok pripremate sos (uzmite u obzir da je soja sos slan, te da ne presolite). Ukoliko imate veću količinu mesa, sos povećajte u srazmeri. Nakon što su rebarca odstojala u soli, uzmite četki za premazivanje, i pažljivo premažite svako parče, sa svake strane. Sos koji ostane sačuvajte.
Nakon što ste premazali sos sa svake strane mesa, ostavite rebarca da odstoje. Najbolje bi bilo da u tome prenoće, ali ako nemate vremena, i par sati će biti dovoljno.
Rernu zagrejte na na 100C i stavite poklopljeno da se peče. Nakon 1h, pojačajte rernu na 200C, ali i dalje pecite poklopljeno.
Nakon 15-20 min, okrenite meso u posudi za pečenje, tako da gornja strana bude dole (pustiće tečnost) a donja da dođu gore. Ovako pecite još nekih 20ak min. Kada procenite da su rebarca pri kraju (da se meso lepo odvaja sa kostiju, tj. da je skoro kuvano), uzmite ostatak sosa i prelijte preko gornje strane rebarca. Potom, pecite još 20ak min ali sada otklopite posudu.
Meso će dobiti tamnu boju, ali ne brinite, ona nisu zagorela. Sos sadrži med i kečap, i baš u tome i jeste tajna. Tamna, lepljiva i sočna!
Što se priloga tiče, možete ih servirati uz pomfrit, neki drugi prilog po želji, ali mi smo isprobali krompire koje smo nakon vađena rebaraca stavili u pekač da se peku u soku i začinima. Možete li zamisliti kako budu fini krompiri? 
Prijatno!

Paypal donacija

Popularni postovi