RIŽOTO S GLJIVAMA I GORGONZOLOM
Aromatična kombinacija koja će osvojiti sve gurmane
Sastojci:
3 šoljice pilećeg temeljca
2 kašike maslaca
0,75 mil vode (ili bijelog vina)
2 kašike maslinovog ulja
1 čehno bijelog luka
4 kom gljiva (miješane, razne)
1 crveni luk
0.5 šoljica gorgonzole
0.33 šoljica parmezana
so
svježe mljeveni biber
2 šoljice riže
Priprema:
Zagrijte temeljac.
U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu izdinstajte bijeli luk.
Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vodu. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i pobiberite.
Izvor: http://www.gastrosfera.ba/
http://nmrecepti.blogspot.ba
Sastojci:
3 šoljice pilećeg temeljca
2 kašike maslaca
0,75 mil vode (ili bijelog vina)
2 kašike maslinovog ulja
1 čehno bijelog luka
4 kom gljiva (miješane, razne)
1 crveni luk
0.5 šoljica gorgonzole
0.33 šoljica parmezana
so
svježe mljeveni biber
2 šoljice riže
Priprema:
Zagrijte temeljac.
U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu izdinstajte bijeli luk.
Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vodu. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i pobiberite.
Izvor: http://www.gastrosfera.ba/
http://nmrecepti.blogspot.ba