ĐUVEĐ S MESOM I RIŽOM
2 luka
2 češnja češnjaka
3-4 paprike (crvena, zelena i babura)
1 mrkva
4 rajčice
vezica bosiljka
origano
sol
papar
šećer
300 g svinjske lopatice
riža
2 češnja češnjaka
3-4 paprike (crvena, zelena i babura)
1 mrkva
4 rajčice
vezica bosiljka
origano
sol
papar
šećer
300 g svinjske lopatice
riža
Priprema:
- luk narežite na trakice, mrkvu na kolutiće, papriku na trakice
- rajčice ogulite, odstranite koštice i narežite
- luk pržite na ulju
- dodajte mrkvu i papriku te pirjajte oko 5 minuta
- potom dodajte rajčice i češnjak, te nastavite pirjati
- dodajte začine bosiljak, origano, sol, papar i malo šećera, te nastavite pirjati
- za to vrijeme u tavici naglo popržite meso narezano na kockice
- meso dodajte povrću i nastavite kuhati na laganoj vatri uz povremeno miješanje
- kad je gotovo umiješajte kuhanu rižu ili je služite uz đuveđ