Preskoči na glavni sadržaj
MARINIRANA BIJELA RIBA
Ovaj zanimljivi recept djelo je splitskog olive oil bara Uje
- TREBA VAM:
- 800 g bijele ribe
- 350 g kapule (luka)
- 2 dcl maslinova ulja
- 2 dcl crnog vina
- 0,5 dcl aceto balsamica
- Nekoliko kapi prošeka
- Žličica meda
- Začini i začinsko bilje
PRIPREMA:
- Ribu očistite i skuhajte u običnom ribljem temeljcu.
- Na maslinovu ulju pirjajte luk izrezan na polumjesece dok ne postakli. Podlijte vinom, acetom, začinite solju i paprom te dodajte lovor, ružmarin i majčinu dušicu.
- Pustite sve da kuha na laganoj vatri dok luk ne poprimi tamno crvenu boju od vina.
- Pred sam kraj dodajte nekoliko kapi prošeka i žličicu meda (po želji može i nekoliko kapi limunova soka).
- Skuhanu ribu prelijte dobivenom marinadom. Pustite da sve odleži preko noći u hladnjaku i onda je spremno za jelo.