Ovaj zanimljivi recept djelo je splitskog olive oil bara Uje
TREBA VAM:
800 g bijele ribe
350 g kapule (luka)
2 dcl maslinova ulja
2 dcl crnog vina
0,5 dcl aceto balsamica
Nekoliko kapi prošeka
Žličica meda
Začini i začinsko bilje
PRIPREMA:
Ribu očistite i skuhajte u običnom ribljem temeljcu.
Na maslinovu ulju pirjajte luk izrezan na polumjesece dok ne postakli. Podlijte vinom, acetom, začinite solju i paprom te dodajte lovor, ružmarin i majčinu dušicu.
Pustite sve da kuha na laganoj vatri dok luk ne poprimi tamno crvenu boju od vina.
Pred sam kraj dodajte nekoliko kapi prošeka i žličicu meda (po želji može i nekoliko kapi limunova soka).
Skuhanu ribu prelijte dobivenom marinadom. Pustite da sve odleži preko noći u hladnjaku i onda je spremno za jelo.