MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA

♦ 1 veća glavica kupusa

♦ 1 glavica crnog luka

♦ 2 praziluka

♦ 2 šargarepe

♦ 400 g mlevenog mesa

♦ 1 šoljica pirinča

♦ 4 jajeta

♦ 2,5 dl mleka

♦ biozačin n biber



Iseckati kupus na sitne rezance ispržiti ga na ulju, dodati biozačin i biber. Za to vreme obariti pirinač. U drugoj posudi na ulju ispržiti iseckan crni luk i na kockice isečen praziluk, izrendanu šargarepu i nakon nekoliko minuta dodati mleveno meso. Kad meso porumeni, dodati oceđen pirinač i po potrebi još malo biozačina i bibera. U tepsiju staviti polovinu kupusa, odozgo rasporediti fil od mesa, preko toga staviti drugu polovinu kupusa, sve poravnati i zaliti mešavinom jaja i mleka. Viljuškom bocnuti na više mesta da preliv svuda prođe i peći na 220 stepeni dok jelo ne dobije rumenu boju. Služiti s kiselim mlekom ili pavlakom.


Izvor: Foodforthought-jelena.blogspot.com

Paypal donacija

Popularni postovi