MUSAKA SA PRŠUTOM
Za 4-6 osoba potrebno je: 1 muskatna bundeva, 250 g pršute narezane na tanke šnite, 350 g rendanog čedar kačkavalja, 1 jaje, 2 kašike brašna, 250 ml krem pavlake za kuvanje, 2 kašike seckanog peršuna, pola kašičice muskatnog oraščića, ulje, so.
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Bundevu oljuštite, očistite od semenki i narežite na tanke šnite. Uljem podmažite pleh dimenzija 20h20 cm. Poređajte polovinu nerezane bundeve, rasporedite komade pršute i pospite polovinom rendanog čedar sira. U činiji umutite jaje, brašno, krem pavlaku, peršun i muskatni oraščić. Posolite po želji. Polovinu pripremljene smese sipajte u pleh, pa dodajte preostalu bundevu i ostatak krem pavlake sa jajetom i začinima, pospite drugom polovinom rendanog čedar sira, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 25 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 20-25 minuta, dok površina ne porumeni.
(Novosti)
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Bundevu oljuštite, očistite od semenki i narežite na tanke šnite. Uljem podmažite pleh dimenzija 20h20 cm. Poređajte polovinu nerezane bundeve, rasporedite komade pršute i pospite polovinom rendanog čedar sira. U činiji umutite jaje, brašno, krem pavlaku, peršun i muskatni oraščić. Posolite po želji. Polovinu pripremljene smese sipajte u pleh, pa dodajte preostalu bundevu i ostatak krem pavlake sa jajetom i začinima, pospite drugom polovinom rendanog čedar sira, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 25 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 20-25 minuta, dok površina ne porumeni.
(Novosti)