PASTRMKA PUNJENA GLJIVAMA
Priprema:
Prije same pripreme ribu očistiti, odrezati glavu i rep, te po želji izvaditi kosti.
Preljev za ribu: glavicu bijelog luka izrezati na sitno, malo vegete, malo peršina, sok od limuna i ulje izmiješati u šalici,
te tom smjesom preliti ribu (čak i unutrašnjost) i ostaviti na stranu 15-20 min. Dok riba stoji u preljevu, pripremite smjesu od gljiva kojima ćete puniti pastrvu.
te tom smjesom preliti ribu (čak i unutrašnjost) i ostaviti na stranu 15-20 min. Dok riba stoji u preljevu, pripremite smjesu od gljiva kojima ćete puniti pastrvu.
Smjesa od gljiva: U tavi zagrijte ulje, te upržite jednu kapulu, nakon toga dodajte gljive i sljedeće sastojke: sol, vegetu, malo crvene paprike. Kada propržite sve to skupa, krenite puniti ribu.
Napunjenu ribu možete čačkalicom pričvrstiti, ali nije nužno. Poredajte ribu u vatrostalnu zdjelu ili padelu
i pecite 25 minuta na 240 stupnjeva.
i pecite 25 minuta na 240 stupnjeva.
Ribu možete služiti uz krompir salatu. Dobar tek!