PATLIDŽAN ROLNICE

Sastojci:

četiri  patlidžana
500g faširanog mesa
jedna vezica friškog peršuna
dvije glavice luka
4 do 5 čehna bijelog luka
jedna kašika ajvara
-chili pahuljice
malo soli
malo soli sa začinskim povrćem
malo bibera
malo aleve paprike
malo origana
malo timjana
jedna paradajz
dvije zelene špic paprike
Priprema:
Patlidžan oprati posušiti i po dužini izrezat cca. ½ cm debljine.
Na gastro toaster ili tefalnu tavu sa kašikom ulja šajbe patlidžana sa obje strane na kratko prepržiti. Ostaviti na stranu da se hlade.
Dok se šajbe hlade pripremati ćuftice. Oba luka prečistiti, oprati i isjeći na sitno, isto tako i peršun. U zdjelu staviti meso, pa dodati oba luka, peršun, ajvar, chili pahuljice i sve začine. Masu rukama dobro ujediniti i praviti ćuftice.
Na šajbe patlidžana stavljati ćuftice i urolat ih.
Paradajz pire, vodu i ulje ujediniti i uliti u tepsiju, zatim redati rolnice. Kružice paradajza i kockice paprike staviti preko, kao što je na slici.
Prekrit alufoliom i peći na 250°C.
Prilog uz patlidžan rolnice je riža.
bosanskikuhar.ba/radio krajina

Paypal donacija

Popularni postovi