REZANCI S GLJIVAMA
Rezanci s gljivama
* 30 dag širokih rezanaca (mogu i tortelini ili ravioli sa sirom)
* 1 manja glavica luka
* 3 žlice ulja
* origano
* 2 češnja češnjaka
* 40 dag svježih gljiva (vrganji, mogu i šampinjoni)
* sol i papar
* 1 dl bijelog vina
* 3 dag maslaca (ili margarina)
* 15 dag svježeg sira
* 2 dl slatkog vrhnja
* 1 žumanjak
* lišće peršina
* 1 žlica Vegete
Priprema:
Gljive očistite i narežite na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Pripremite sve ostale potrebne namirnice. Na ugrijanom ulju popržite luk i gljive, dodajte origano i Vegetu. Zalijte vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte češnjak i popaprite.
Rezance skuhajte u slanoj vodi. Pazite da se ne prekuhaju (al dente, kako bi rekli susjedi Talijani), pa ih ocijedite.
U širu tavu stavite maslac, tjesteninu, svježi sir, vrhnje izmiješano sa žumanjkom i pripremljene gljive. Sve zagrijte i pospite peršinom.
* 30 dag širokih rezanaca (mogu i tortelini ili ravioli sa sirom)
* 1 manja glavica luka
* 3 žlice ulja
* origano
* 2 češnja češnjaka
* 40 dag svježih gljiva (vrganji, mogu i šampinjoni)
* sol i papar
* 1 dl bijelog vina
* 3 dag maslaca (ili margarina)
* 15 dag svježeg sira
* 2 dl slatkog vrhnja
* 1 žumanjak
* lišće peršina
* 1 žlica Vegete
Priprema:
Gljive očistite i narežite na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Pripremite sve ostale potrebne namirnice. Na ugrijanom ulju popržite luk i gljive, dodajte origano i Vegetu. Zalijte vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte češnjak i popaprite.
Rezance skuhajte u slanoj vodi. Pazite da se ne prekuhaju (al dente, kako bi rekli susjedi Talijani), pa ih ocijedite.
U širu tavu stavite maslac, tjesteninu, svježi sir, vrhnje izmiješano sa žumanjkom i pripremljene gljive. Sve zagrijte i pospite peršinom.