MESNA ROLADA PUNJENA PRŠUTOM I SIROM

Sastojci :
  • 500 gr mljevene govedine
  • 5 kriški tosta
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice sitno narezanog peršina
  • sol
  • papar
  • 1 dl umaka od rajčice
  • 100 gr pršuta
  • 150 gr naribanog sira
  • listovi lovora
Sastojci za preljev:
  • 1 dl umaka od rajčice
  • 2 dl goveđeg temeljca (bujon)
  • origano
Priprema:
Mljevenom mesu dodati umućena jaja, razmrvljeni tost, umak od rajčica, sitno narezani češnjak, sol, papar i peršin. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i pokrivenu ostavite stajati oko sat vremena. Potom rasporediti meso preko papira za pečenje, posložiti kriške pršuta i posuti naribanim sirom. Roladu zarolati i staviti u posudu za pečenje koju ste premazali uljem. Zabosti listove lovora po vrhu. Staviti u pećnicu zagrijanu na 175˚C . Umak od rajčice pomiješati sa temeljcem i origanom, te preliti roladu nakon 20 minuta pečenja. Peći još dodatno 30 minuta. Poslužiti uz kuhani krumpir i salatu.

Paypal donacija

Popularni postovi