MESNA ROLADA PUNJENA PRŠUTOM I SIROM
- 500 gr mljevene govedine
- 5 kriški tosta
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice sitno narezanog peršina
- sol
- papar
- 1 dl umaka od rajčice
- 100 gr pršuta
- 150 gr naribanog sira
- listovi lovora
Sastojci za preljev:
- 1 dl umaka od rajčice
- 2 dl goveđeg temeljca (bujon)
- origano
Priprema:
Mljevenom mesu dodati umućena jaja, razmrvljeni tost, umak od rajčica, sitno narezani češnjak, sol, papar i peršin. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i pokrivenu ostavite stajati oko sat vremena. Potom rasporediti meso preko papira za pečenje, posložiti kriške pršuta i posuti naribanim sirom. Roladu zarolati i staviti u posudu za pečenje koju ste premazali uljem. Zabosti listove lovora po vrhu. Staviti u pećnicu zagrijanu na 175˚C . Umak od rajčice pomiješati sa temeljcem i origanom, te preliti roladu nakon 20 minuta pečenja. Peći još dodatno 30 minuta. Poslužiti uz kuhani krumpir i salatu.