ŠNICLE NA LISABONSKI NAČIN
Sastojci:
- 800 g junećih šnicli
- 1-2 žlice senfa
- 1 komadić maslaca
Za umak:
- 2-3 žličice gustina
- 200 ml vrhnja (pavlake) za kuhanje)
- 100 ml mlijeka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica mljevenog papra
- po ukusu soli
Za prilog:
- 8-9 krumpira
- 200-300 g špinata
- 1 komadić maslaca
- 2-3 češnja bijelog luka
Priprema:
Šnicle posoliti, popapriti i i premazati senfom, ostaviti da odstoje, pa ispržiti na zagrijanom maslacu. Izvaditi i odložiti na toplo.
Za umak pomiješati gustin sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje staviti na vatru, dodati limunov sok, sol, papar i kratko prokuhati.
Za prilog: Skuhati oprane krumpire u slanoj vodi. Na maslacu popržiti bijeli luk, da pusti miris, staviti nasjeckan špinat i pržiti dok ne “uvene”. Dodati mu krumpir sječen na kockice, po potrebi začiniti suhim biljnim začinom i dodati papar. Složiti šnicle na topao tanjur, preliti umakom i servirati s prilogom.