UKUSNI I HRSKAVI FILETI SOMA PO BAKINOM RECEPTU

Isprobajte jedan od najboljih načina priprema fileta soma.
Za kratko vrijeme po starom receptu možete da pripremite ovo ukusno jelo.
Za manje od sat vremena može da bude spremno i da uživate u njemu.
Potrebno je:
  • 1 kg fileti soma
  • 100 gr bijelog brašna
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • začin, so
  • mljeveni biber
  • maslinovo ulje
  • 4 čena bijelog luka
  • Priprema: 
    1. Ribu odmrznuti i upiti višak vode. Izdrobiti bijeli luk, dodati senf, alevu papriku, ulje, začin, so, i sve dobro izjednačiti. 
    2. U drugu posudu izmešati kukuruzno i hljebno brašno. Ribu namazati marinadom pa je uvaljati u brašno i redati u pleh koji ste obložili pek papirom. Odozgo još malo dodati neku kap ulja. 
    Peći na 250 stepeni oko 35 min da dobije lijepu rumenu boju. 
    (Bakina kuhinja)

Paypal donacija

Popularni postovi