LAZANJE OD POVRĆA

Sastojci
500 gr lasagna
500 gr gljiva
¾ šolje zelene paprike

¾ šolje sjeckanog luka
3 čehne bijelog luka sitno sjeckane
2 tegle paradajz sosa za tjesteninu
400 gr ricotta sira
4 šolje redanog mozzarella sira
2 jaja
½ šolje parmezana
Način pripreme
Tjesteninu kuhajte po uputi na pakovanju.
Isprite hladnom vodom i ostavite da se ohladi.

U velikoj šerpi popržite gljive, papriku, tikvice, luk i bijeli luk.
Dodajte sos za tjesteninu i pustite da provrije.
Kuhajte 15-ak minuta pa ostavite sa strane.
U posudi pomješajte ricottu, 2 šolje mozzarella sira i jaja.
U tepsiju naspite 1 šolju sosa, poredajte lazanje, pospite ricottom i parmezanom i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.
Pospite mozzarella sirom i pecite 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
izvor: https://receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com/2018/06

Paypal donacija

Popularni postovi