BAJADERA OD TIKVICA

Pržene tikvice u divnom sendviču izmedu sira i šunkice, sve fino zaljeveno jajima i kiselim vrhnjeom i zapečeno u rernici. Bićete oduševljeni okusom!

Sastojci:

- 3 srednje tikvice (moze se probati i sa patlidzanima)
- 3-4 jaja
- 100g brasna
- 150-200 g purece šunke
- 200g edamera,trapista ili mocarele
- 180g kisele pavlake 12m.m.
- so,vegeta,biber

Priprema:

1. Tikvice oguliti i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade. Staviti u cjediljku i posoliti. Ostaviti 30 minuta tako.
2. Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno. Stavimo ulje da se grije.
3. Przimo tikvice da malo porumene. Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu. Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.
4. Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju. Nauljimo i stavimo red tikvica.
5. Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan i tako dok ne potrosimo sve sastojke. Ja sam dobila tri sloja, s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom.
6. Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice. Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7. Pecemo na 200C oko 30 min.

Paypal donacija

Popularni postovi