ĆUREĆI KARABATAK SA ŠITAKE PEČURKAMA

Sastojci

  • 1 ćureći karabatak
  • 200 g šitake pečuraka
  • pola kašičice bibera
  • 1 ravna kašika soli
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike ulja

Priprema

Meso odvojiti od koske (od koske može da se skuva čorba ili supa). Meso začiniti solju i biberom (rukama utrljajte so i biber u meso). Staviti meso u nauljenu posudu i nožem napraviti proreze u koje ćete staviti očišćen beli luk. Pecite meso poklopljeno u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, 50 do 60 minuta. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz posude i u istu posudu stavite oprane i na šire trake isečene šitake pečurke. Vratite posudu u rernu bez poklopca i ostavite da se peče 5 do 10 minuta. Prijatno!

Paypal donacija

Popularni postovi