GURMANSKA PICA

SASTOJCI: 

TESTO:
- 1 1/8 šolje tople vode
- 3 kašičice suvog instant kvasca
- 1 kašika meda
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 šolje brašna
- 1 kašičica soli 

SOS:
- 6 režnjeva slanine
- 225 g paradajz sosa sa bosiljkom i ruzmarinom
- ¼ šolje kobasice (čajne)
- 6 reženjeva pršute
- 2 kašike maslinovog ulja
- 225 g gaude
- 225 g dimnjenog kačkavalja
- 3 kašike parmezana
- 1/3 šolje bosiljka
- 3 kašike vlašca 

PRIPREMA:
U velikoj posudi pomešajte vodu, kvasac, med i maslinovo ulje. Promešajte dobro varjačom i ostavite da odstoji oko deset minuta. Nakon toga, dodajte 2 ½ šolje brašna i so i zatim umeste testo. Dodajte i ostatak brašna i mesite sve dok ne prestane da se lepi za ruke. Ostavite testo na toplom da naraste oko 1, 5 sat. Nakon toga razvaljajte testo i stavite ga u pleh u kome će se peći. Ostavite da naraste u plehu oko 10 minuta, a za to vreme pripremite sos.
Ispržite slaninu, izvadite je i ostavite da se osedi od viška masnoće na ubrusu. Prepržite kobasicu koju ste prehodno isekli na kolutiće i takođe je ostavite da se ocedi od masnoće. Rernu uključite na 230 stepeni da se zagreje, a testo premažite maslinovim ulje i stavite da se zapeče deset minuta. Izvadite testo iz rerne i premažite ga paradajz sosom, naslažite meso, rendani kačkavalj i pospite vlašcem i bosiljkom. Pecite oko 25 minuta. 

(Blic žena)

Paypal donacija

Popularni postovi