JUNEĆI GULAŠ SA TJESTENINOM

Spremite juneći gulaš s tjesteninom.

Sastojci:

  • 500-600 g junećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 zelene paprike
  • malo ljute zelene paprike
  • 2 šargarepe
  • 1 paradajz oljušten
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • suvi začin
  • biber, so, ulje
  • peršunov list
  • 300 g rezanaca ili tjestenine

Priprema:

Luk isjeckati sitno i propržiti na ulju. Zatim dodati zelenu papriku i šargarepu, poslije kraćeg dinstanja ubaciti nasjeckano meso. Dodati malo vode i dinstati oko 50 minuta. Nakon toga dodati paradajz, suvi začin i mljevenu papriku. Na kraju se može dodati pola kašičice razmućenog brašna radi gustine. Ubaciti peršun. Tjesteninu skuvati, malo je pouljiti i dodati kao prilog.

Paypal donacija

Popularni postovi