KELJ SA JUNETINOM

Sastojci

  • ½ kg junetine
  • 1 glavica kelja od 1 kg
  • 2 glavice crnog luka
  • 4-5 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica majorana
  • ½ kašičice bibera
  • 2 lovorova lista
  • 3 krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašika brašna

Priprema

Kelj barite u vreloj vodi 10-ak minuta. Na vrelom ulju u šerpi propržite na kocke isečeno juneće meso, sa svih strana, da se pore zatvore, sve ukupno 5 do 10 minuta. U to meso dodajte sitno seckani crni i beli luk i dinstajte još 10-ak minuta. Zatim u istu šerpu dodajte isečen obaren kelj, krompir isečen na kocke i začine i nalijte vodom, da ogrezne (1,5 čaša vode). Kada provri, smanjite na umerenu vatru i poklopljeno kuvajte još 30 minuta. Kada je skuvano, prelijte sa 1 kašikom ulja, pomešanom sa brašnom i alevom paprikom. 
Prijatno!

Paypal donacija

Popularni postovi