KIYMALI PIDE - PUNJENE TURSKE POGAČICE

Sastojci:

Tijesto:
 500 gr brašna, 
1 vrećica kvasca, 
300 ml toplog mlijeka, 
50 ml ulja, 
so
Fil: 400 gr mljevene junetine, 
1 glavica crnog luka, 
2 paprike, 
1 paradajz, 
peršun, 
so, 
biber, 
mješavina začina, 
mljevena crvena paprika

Priprema: 

U brašno dodati kašičicu soli i kvasac, pa zamijesiti tijesto srednje mekoće- sipajući toplo mlijeko i ulje. Tijesto ostaviti da odmori oko 1 sat. Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno sjeckan crni luk i sitno sjeckane paprike. Dodati faširano meso. U prodinstano meso dodati i sitno sjeckan, oljušten paradajz, so, biber, mješavinu začina i crvenu papriku. Pred sam kraj dodati i sitno sjeckan peršun. Od tijesta napraviti 8 loptica. Na pobrašnjenoj podlozi svaku lopticu razvaljati na veličinu palačinke. Na jednu polovinu tijesta staviti 2 kašike fila, ostaviti malo prostora oko ivica tijesta. Preklopiti drugom polovinom tijesta i zavrnuti malo krajeve. U većoj tavi zagrijati ulje, pa pržiti po 2 pogače, dok ne porumene sa obje strane! Poslužiti tople, uz čašu jogurta!

Paypal donacija

Popularni postovi