LABANIJA - NEODOLJIV TRADICIONALNI RECEPT LIBANONSKE KUHINJE

Sastojci

500 g junetine
1 l jogurta
1 jaje
100 g pirinča
100 g badema
1 kašika limunovog soka
seckano peršunovo lišće
beli luk u prahu
biber, so

Priprema

1. Meso iseckajte na kocke i kuvajte dok potpuno ne omekša.
2. Posebno umutite jaje i dodajte jogurt, pa kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
3. Skuvano meso ocedite i sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvalo. U tu izdvojenu vodu dodajte so, biber, beli luk u prahu, limunov sok i sitno iseckan peršun, pa ovo ulijte u skuvani jogurt.
4. Posebno skuvajte pirinač i ocedite ga.
5. Badem skuvajte, oljuštite i prepecite.
6. Po dnu veće činije poređajte krupne kocke hleba, prekrijte ih pirinčem, pospite bademima, stavite sloj skuvanog mesa i zalijte prelivom od jogurta.

Paypal donacija

Popularni postovi