PEKARSKI ĐUVEČ

POTREBNO JE
6 krompira, 
250 g mlevenog mesa, 
1 ½ šolje pirinča, 
crveni luk, 
šargarepa, 
suvi začin, 
biber, 
konzerva seckanog paradajza, 
kašika paradajz pirea.
PRIPREMA
U šerpi izdinstajte isečenu šargarepu, dodajte meso, biber, začin. Kad je meso prodinstano dodajte seckani paradajz i paradajz pire. Ogulite krompir i isecite ga na kriške. U vatrostalnu posudu poređajte red krompira,  preko stavite očišćeni pirinač i posolite. Preko toga stavite izdinstano meso s lukom i šargarepom, a zatim odozgo poređajte ponovo krompir. Prelijte sve sa vodom, tako da voda prekrije krompire. Odozgo prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

Paypal donacija

Popularni postovi