PICA SA ŠPARGLOM , SIROM I BALZAMIKO PRELIVOM

SASTOJCI: 
TESTO:
- 1 ½ šolja brašna
- ½ šolje vode
- 1 ½ kašičica suvog kvasca
- 1 kašika meda
- ¼ kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja 


FIL:

- 6 kašika maslinovog ulja
- 250 g šamšinjona
- 3-4 ššargle, očišćene, isečene
- ¼ kašičice ljute tucane paprika
- So
- Biber
- ¼ šolje svežeg bosiljka
- 1 manji čen belog luka
- 1 ½ šolja mocarele
- 2 kašike parmezana
- 200 g burato ( ili neke vrste topljenog) sira
- 300 g feta sira
- Nekoliko komada sušenog paradajza
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2 kašike pinjola
- ½ šolje balzamika
- 1 kašiočica smeđeg šećera 


PRIPREMA:

U većoj posudi pomešati šećer, kvasac, vodu, ulje i med. Ostaviti deset minuta a potom pomešati sa brašnom i soli. Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke i ostvati ga na toplom da se udvostruči. Nakon toga ga razvaljati i staviti u pleh u kome će se peći pica.
Potom spremite preliv za picu i to tako što ćete pomešati smeđi šećer sa ½ šolje balzamika, a potom tu mešavinu prokuvati na srednjoj temperature oko deset do 15 minuta. Ostavite da se ohladi.
Uključite rerun 230 stepeni da se dobro zagreje. U tiganju prodinstajte seckane pečurke i špargle na maslinovom ulju i balzamiku ( 1 kašika). Kada povrće omekša (ne sasvim) začinite ga po ukusu.
Testo premažite maslinovim uljem, pospite seckanim belim lukom, bosiljkom i parmezanom. Dodajte mocarelu, burato, fetu i pinjole. Na kraju stavite sušeni paradajz i prelijte dresingom od balzamika koji ste prethodno spremili.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

(Blic žena)

Paypal donacija

Popularni postovi