PIKANTNA PIZZA
POTREBNO JE:
ZA TESTO:
400 g brašna ,
300 ml vode ,
1 kašika maslinovog ulja , 1 kašika ulja ,
1 kašičica soli ,
1 kašičica šećera ,
1 kesica suvog kvasca.
ZA FIL :
300 ml pasiranog paradajza , 250 g sira za picu , 150 g dimljenog sira , 125 g mocarele , 2 ljute feferone , 1 glavica luka , 200 g pečurki , origano , bosiljak , beli luk u prahu , čili umak.
PRIPREMA:
Stavite sastojke za testo u veliku posudu i zamesite. Ostavite ga oko 30 minuta da odstoji. Na papiru za pečenje razmesite i razvaljajte testo, premažite ga paradajzom, pospite sir za picu i na listiće narezani dimljeni sir, stavite isečene pečurke i preko njih luk isečen na kolutove. Odozgo pobacajte iseckane feferone, pospite origanom, bosiljkom i belim lukom. Sa papirom za pečenje ubacite picu na rešetke rerne, bez tepsije i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Na pola pečenja stavite mocarelu isečenu na kriške. Kada je pica gotova prelijte je čili umakom.
(Blic žena)
ZA TESTO:
400 g brašna ,
300 ml vode ,
1 kašika maslinovog ulja , 1 kašika ulja ,
1 kašičica soli ,
1 kašičica šećera ,
1 kesica suvog kvasca.
ZA FIL :
300 ml pasiranog paradajza , 250 g sira za picu , 150 g dimljenog sira , 125 g mocarele , 2 ljute feferone , 1 glavica luka , 200 g pečurki , origano , bosiljak , beli luk u prahu , čili umak.
PRIPREMA:
Stavite sastojke za testo u veliku posudu i zamesite. Ostavite ga oko 30 minuta da odstoji. Na papiru za pečenje razmesite i razvaljajte testo, premažite ga paradajzom, pospite sir za picu i na listiće narezani dimljeni sir, stavite isečene pečurke i preko njih luk isečen na kolutove. Odozgo pobacajte iseckane feferone, pospite origanom, bosiljkom i belim lukom. Sa papirom za pečenje ubacite picu na rešetke rerne, bez tepsije i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Na pola pečenja stavite mocarelu isečenu na kriške. Kada je pica gotova prelijte je čili umakom.
(Blic žena)