PILETINA I GLJIVE U LISNATOM TIJESTU
Sastojci
- 500 g lisnatog tijesta
- 500 g pilećih fileta
- 400 g gljiva
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 luk
- 1 češnjak
- so, biber, vegeta, majčina dušica, vlasac
- 50 g gaude
Priprema
Piletinu isjecite na veće komade, začinite solju, biberom, vegetom i crvenom paprikom. Na malo maslinovog ulja popržite sa svih strana.
Prodinstajte isto tako i gljive zajedno sa bijelim i crvenim lukom. Začinite po želji.
Razvaljajte dva lista tijesta,posložite jedan preko drugog u namaštenu tepsiju, odsjecite višak koji prelazi preko ruba.
Filujte najprije sa polovinom gljiva, zatim posložite piletinu i na vrh ostatak gljiva.
Pomješajte jaja i vrhnje i prelijte preko nadjeva.
Naribajte gaudu.
Sve skupa zapecite na 180 stupeni 40 minuta.