PUNJENI PATLIDŽAN

2 kašike
maslinovog ulja,
2 veća patlidžana,
1 veći luk,
2 čena belog luka,
1 kašičica origana,
30 g parmezana,
150 g prezli,
400 ml soka od paradajza,
svež bosiljak,
so, biber.
PRIPREMA:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u tiganju podgrejte ulje. Patlidžan prepolovite po dužini pa nožem izvadite meso iz sredine. To meso propržite na ulju zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Sve pospite origanom. Izdubljene delove patlidžana posolite i ostavite 15 minuta. Nakon tog vremena odstranite vodu koju je pustio. Na taj način povrće neće biti gorko. Dinstanom mešavinom napunite udubljenja u patlidžanu pa preko toga pospite prezle i parmezan. Stavite u vatrostalnu činiju. Sve prelijte sokom od paradajza sa malo origana i pecite u rerni oko 30 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi