ĐUVEČ

Sastojci

  • 2 pileća bataka
  • 2 karabataka očišćena od kostiju i kožice
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 tikvica
  • 1 krompir
  • 1 crni luk
  • 3 šargarepe
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašičica bosiljka
  • čaša pirinča

Priprema

Propržite na ulju crni i beli luk zajedno sa mesom (2 bataka + 2 karabataka), nakon par minuta dodajte na kocke isečeno povrće – plavi patlidžan, tikvice, paradajz i krompir, kao i seckanu šargarepu. Posle 10 minuta prženja skinite sa ringle, dodajte obaren pirinač, sve zajedno stavite u pleh i zapecite u rerni još 20-ak minuta na 200 stepeni za odličan đuveč.
 Prijatno!

Paypal donacija

Popularni postovi