BRODIĆ

Sastojci
patliđan
Pelati Podravka
crvena veća paprika
češnjak i peršin
crvena leća
sol,papar i maslinovo ulje
Priprema
1.
Patliđan prepoloviti i jednu polovicu izrezati na duže ploške i pohati .
Drugi dio izdubiti i speći u pečnici kao mali brodić.
2.
Izdubljeni dio patlođana izrezati na kockice i popržiti na maslinovom ulju.Izvaditi na tanjurić.
U istu tavu popržiti sitno rezanu crvenu paprike.Papriki dodati pelate, začine i pirjani patliđan i sve još malo skupa pirjati.
3.
Crvenu leću pšosebno skuhati ocijediti i dodati pirjanom povrću.Ovako pripremljenoj masi dodati sitno rezani češnjak i peršinov list .Ovom masom puniti ispećeni patliđan /brodić/ i servirati.
izvor: http://www.sarajevo-online.com/

Paypal donacija

Popularni postovi