ĐEVRECI
Potrebni sastojci:
- 550 gr brašna
- 230 ml mlijeka
- 110 ml vode
- 60 ml ulja
- 3 kašike šećera
- 3 ½ kašičice suhog kvasca
- ½ kašičice soli
- 100 gr susama
- 2 kašike šećera
ZA POSIPANJE
Način pripreme:
- U mlakom mlijeku otopite kvasac sa malo šećera i ostavite da nadođe.
- Dodajte ulje, šećer, so, vodu i brašno pa miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
- Ostavite da nadođe sat vremena pa premijesite.
- Ostavite pola sata ponovo da odstoji pa podijelite na 6 dijelova.
- Razvucite u tanku salamu pa sastavite u krug.
- Poredajte u tepsiju sa papriom za pečenje pa pospite susamom i šećerom.
- Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15 minuta.