ĐEVRECI


Potrebni sastojci:
  • 550 gr brašna
  • 230 ml mlijeka
  • 110 ml vode
  • 60 ml ulja
  • 3 kašike šećera
  • 3 ½ kašičice suhog kvasca
  • ½ kašičice soli
  • ZA POSIPANJE
  • 100 gr susama
  • 2 kašike šećera


Način pripreme:
  1. U mlakom mlijeku otopite kvasac sa malo šećera i ostavite da nadođe.

  2. Dodajte ulje, šećer, so, vodu i brašno pa miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

  3. Ostavite da nadođe sat vremena pa premijesite.

  4. Ostavite pola sata ponovo da odstoji pa podijelite na 6 dijelova.


  5. Razvucite u tanku salamu pa sastavite u krug.

  6. Poredajte u tepsiju sa papriom za pečenje pa pospite susamom i šećerom.

  7. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15 minuta.


Izvor: Glamurozni život domaćice

Paypal donacija

Popularni postovi